Drieweg CVBA-so
is een nieuw betaalbaar woonproject in Anzegem voor mensen met een kwetsbaarheid. Het unieke woonproject wordt ontwikkeld op de Kruisweg in Anzegem, achter de parking waar vroeger het café ‘De Vogelzang’gelegen was. De initiatiefnemers zijn Frank Veys, vader van drie kinderen waarbij twee zonen met een beperking, inspirator Johan Delrue en zorgpartner vzw Groep Ubuntu.Groep Ubuntu is een sociale zorgonderneming die zal instaan voor de coördinatie van de ondersteuning.Ben je op zoek naar een studio met een betaalbare huur en heb je bij sommige levensdomeinen ondersteuning nodig? Ben je van de streek en het lukt niet goed meer om volledig alleen te wonen? Contacteer ons dan via onderstaande contactgegevens.

Dergelijk bouwproject wordt niet gesubsidieerd door de overheid. We willen dan ook een beroep doen op de lokale gemeenschap. Voor de realisatie van dit project kan je vennoot worden door aandelen te kopen. Lees er alles over op onze website.

Woonproject Drieweg op WTV
Visie/Missie Drieweg

Als CVBA-so Drieweg nemen we de regie in handen, om kwetsbare mensen kwaliteitsvol en betaalbaar te laten wonen. In samenwerking met onze zorgpartner Groep Ubuntu en vanuit een houding van respect en gelijkwaardigheid, ondersteunen we deze mensen en hun netwerk om van hun huis een échte thuis te maken. We willen dan ook, vanuit de lokale gemeenschap, alle aanwezige talenten inzetten, netwerken en verbindingen aangaan zodat deze woning voor hen een gewaardeerde plek is om kwaliteitsvol te wonen en te leven.

Kwetsbare mensen zijn volwaardige en ‘unieke’ burgers van de samenleving. Dit ‘uniek’ zijn zien we als een meerwaarde waarbij we iedereen aanmoedigen om zijn/haar talenten in te zetten in dit woonproject en in de lokale en bredere samenleving.

Volgende waarden dragen we hoog in het vaandel:

Betaalhaarheid: Het uitgangspunt is dat ieder kwetsbaar persoon in onze samenleving recht heeft op een kwalitatieve woonst. Vanuit deze gedachte en rekening houdende met de financiële mogelijkheden zoeken we naar een oplossing op maat van elk individu.

Maximale regie: Iemands wensen en dromen zijn richtinggevend voor de manier waarop men zijn/haar leven wil organiseren. Zelf beslissingen kunnen nemen, bepaalt in sterke mate de kwaliteit van leven. Vanuit deze zelfregie-gedachte gaan we met iemands talenten aan de slag en bieden we ondersteuning waar dat nodig is.

Solidariteit: Vanuit een gevoel van samenhorigheid worden mensen aangezet om iets te betekenen voor elkaar. Door solidair te zijn met elkaar creëren we gelijke kansen en uitdagingen zodat iedereen die er woont zich als mens verder kan ontplooien en dit binnen een veilige context.

Inclusie: Iedereen maakt deel uit van de lokale gemeenschap en ruimere samenleving. Vanuit onze rechten en plichten en met respect voor elkaars eigenheid leveren we een bijdrage aan een warme omgeving waar het fijn is om te wonen en te leven.


Interesse? Aarzel dan niet om ons te contacteren:
 

CVBA-so Drieweg
Kerkstraat 131
8570 Anzegem
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. +32 (0)478/36 40 67
www.drieweg.be