Voor wie is Drieweg er? Een paar voorbeelden: je hebt een beperking of je wordt ouder en kan niet alles meer alleen doen, je hebt in een bepaalde fase in je leven extra ondersteuning nodig, … Kortom iedereen die een zekere kwetsbaarheid heeft kan in de studio's van Drieweg komen wonen.Hoe pakken we dit aan?Overweeg je om in een studio van Drieweg te komen wonen, dan kan je contact opnemen met een medewerker van Het Loket van Groep Ubuntu. 

Dit kan op het nummer +32 (0)56/64 60 62 of via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We maken dan graag een afspraak om verder met jou in gesprek te gaan. We beluisteren hoe jij het ziet en welke ondersteuning je precies nodig hebt en gaan samen op zoek naar mogelijke antwoorden op je vragen. Hiervoor zoeken we in eerste instantie samen naar krachten uit je eigen omgeving zoals familie, vrienden, buren, ... Wat beteken jij voor hen en wat kunnen zij voor jou betekenen? Daarnaast bekijken we ook welke rol eerstelijnsdiensten (bijvoorbeeld  thuiszorgdiensten) kunnen spelen.

Voor handicapspecifieke ondersteuning kan je uiteraard bij Groep Ubuntu terecht. Indien gewenst, kan Groep Ubuntu ook ondersteunen bij het afstemmen en plannen van je ondersteuning.We zoeken een antwoord waar jij zelf voor kiest en waar jij je goed bij voelt. Eigenlijk is het een verhaal van samenwerking: Wie is belangrijk voor jou? Wie kan iets betekenen in je leven? En vooral wie wil jij dat er iets voor jou doet?

Onze focus

• We leggen de maximale regie bij jou als persoon. Jij beslist zelf waar en hoe je wil wonen, hoe je je leven wil uitbouwen en wie je daarin kan ondersteunen.
• De studio's van Drieweg zijn betaalbaar.
• We zetten in op solidariteit: verbondenheid met andere bewoners van het woonproject Drieweg en de buurt, iets betekenen voor elkaar (boodschappen doen, gezelschap,...), samen ondersteuning delen zijn belangrijke bouwstenen.
• Inclusie: Net als iedere burger ben je inwoner van Anzegem en maak je deel uit van het gemeenschapsleven.

Interesse om er te komen wonen?

Contacteer een medewerker van Het Loket van Groep Ubuntu

Blokkestraat 29A
8550 Zwevegem
Tel. +32 (0)56/64 60 62
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.groepubuntu.org

We helpen je graag verder!